Aromaterapi

Å gjøre bruk av eteriske oljer er en av metodene hvor vi benytter oss av plantenes helbredende egenskaper.

Man kan bruke eteriske oljer til innvortes bruk, til inhalering, i badevannet eller forbadet, eller i kompresser, men det de fleste forbinder med aromaterapi, er nok å bruke oljene i kombinasjon med massasje.

I tillegg til en bakteriedrepende effekt, har de eteriske oljene bred anvendelighet i behandling av ulike sykdommer og oljene velges ut etter hva man ønsker å oppnå med behandlinga. Oljene kan f. eks virke stimulerende eller beroligende på fordøyelsessystemet, urinveissystemet, luftveiene, nervesystemet, ha en generell oppfriskende effekt eller rett og slett være muskelavslappende.

Aromaterapi

I aromaterapi / aromamassaje kombineres de eteriske oljene med lett massasje, for å påvirke hud, muskler, blodomløp og psyke. Her kombineres de eteriske oljenes terapeutiske egenskaper med ulike massasjeteknikker.

Effleurage er lette strykninger.

Petrissage er en mer dyptgående massasje av en muskel eller muskelgruppe.

Friksjonsmassasje er dypere glidende sirkelbevegelser.

Denne behandlinga stimulerer blodstrømmen i venene og fører til en friere sirkulasjon av friskt blod som da lettere kan bringe næringsstoffer rundt i kroppen. Oppsuginga av avfallsstoffer går fortere og lymfesirkulasjonene stimuleres.

Dette virker svært beroligende og avslappende.

Alt etter som hvordan man legger opp behandlinga vil aromaterapi også kunne løse godt opp i spente og stive muskler og føre til nedbryting av fett, fortykkelser i vevet og muskelknuter.

 

Det er også fint å kombinere en aromaterapi eller dypere massasje med de andre behandlingsmetodene. Det kan være godt til å støtte opp under den øvrige behandlinga, og uansett hvilke problemer man har som gjør at hverdagen ikke fungerer optimalt, vil dette etter hvert også sette seg som stress i muskulaturen. Da kan en aromamassasje være et veldig godt virkemiddel.

 

 

Jevnlige aromaterapibehandlinger vil kunne virke forebyggende på stress, utbrenthet og søvnløshet. Det virker positivt på sinnsstemninger, man vil føle seg avslappet og i mere likevekt. Og av og til er det godt å bare unne seg noe ekstra godt.

 

En Aromaterapitime er den perfekte gave til deg selv eller en du er glad i . Gi et gavekort.

Aromaterapi