Dr. Bachs blomstermedisin

Urbefolkninger i hele verden har lenge brukt blomster i sine ritualer og vært klar over blomstenes subtile, helbredende egenskaper.

 

Da dr. Edward Bach begynte sitt arbeid med å utvikle sine blomstermedisiner  bygget han i realiteten på menneskets mangetusenårige avhengighet av planteriket for å overleve.

 

Dr. Bach var den første moderne helhetsterapeuten som snakket om plantenes åndelige og følelsesmessige helbredelsesevne. Han hadde lenge hatt et sterkt ønske om å finne enkle, naturlige legemidler som kunne lages og brukes av folket selv. Og han var fast bestemt på å videreføre de homeopatiske prinsippene om å behandle mennesket og ikke sykdommen.

 

Dr Bach skapte 38 forskjellige blomsteressenser som blir framstilt fra ulike blomster og planter.

Bach mente at den sanne helbredelsen går gjennom sykdommen, da denne gir oss anledning til å forstå vår egen natur. Fysisk lindring uten at man lærer om seg selv, er kun midlertidig. Han utviklet et unikt helbredelsessytem som bruker bare ufarlige planter. Planter han mente var beriket med helbredende egenskaper.

 

Dette er en behandlingsform som er svært velegnet når en vil ha hjelp med å komme videre fra en fastlåst følelsesmessig situasjon, en metode som i særlig grad brukes for å lege psykiske, følelsesmessige og sjelelige blokkeringer,som igjen kan føre til fysiske symptomer.

 

Dr. Bachs blomstermedisiner brukes gjerne i tillegg til annen behandling.