Meridiandrenasje

Dette terapisystemet ble utviklet i Tyskland rundt 1940. Tanken bak var å kunne benytte seg av akupunkturens teorier uten å stikke med nåler og kombinere dette med bindevevsmassasjeteoriene.

Merediandrenasje

I meridiandrenasjen arbeider vi langs energibanene – meridianene – med strykninger som vil løse opp i blokkeringer og gi økt flyt i energibanene.   

Et problem langs en meridian - en blokkering, vil føre til opphopning før blokkeringa og et underskudd - en mangel etter blokkeringa. Dette vil vi kjenne som smerter eller andre plager.

Meridiandrenasje kan gi mulighet for å foreksempel stimulere samtlige yin- eller yangmeridianer, som vil sette i gang de naturlige svingningene mellom yin og yang. Dette kan være en fin behandling som vil rydde opp i mange småplager. Ledningsevnen i meridianen bedres, leddmobilisering blir lettere og pasienten blir mer avspent.

Dette har også vist seg svært effektivt i behandlingen av babyer og små barn som ikke vil sove om kvelden.

 

Innafor meridiandrenasje tar vi også i bruk manuelle teknikker som f. eks å behandle et låst Ileo-sakralledd. Dette er en låsning eller blokkering i bekken og hofteledd som ofte ligger til grunn ved for eksempel korsryggproblemer og bekkenløsning. Dette kan også kan være årsak til nakkeproblemer.

Vi kan også av og til se at det setter seg blokkeringer i arr. Med teknikker fra denne terapiformen kan vi løse opp i disse, noe som igjen vil gi fri flyt i området.

 

Dette er en metode som særlig brukes ved muskel og skjelettskader, ryggproblemer, idrettsskader og har vist seg effektivt i behandling av bekkenløsning.

Målet er å løse opp i blokkeringer og oppnå energibalanse.

Merediandrenasje