Fotsoneterapi

Også kjent som refleksologi.

Fotsone

 

Føttene er vårt fundament - vårt møte med og bindeledd med jorda.

Fotsoneterapi er en behandlingsform, hvor man via en trykkbehandling/trykkmassasje på føttene, kan oppnå en stabiliserende effekt på vev og organer overalt i kroppen.

Under føttene våre har vi soner som representerer hele kroppen. Og ved å behandle disse, sendes positive refleksvirkninger til de steder i kroppen disse sonene representerer.

En fotsonebehandling kan være en veldig avslappende og stressfrigjørende behandling. Under behandling vil blodtilstømningen øke til de områdene sonene representerer, og det vil gi positive refleksvirkninger til disse områdene.

Som helhetsterapeut vil jeg også her legge den kinesiske filosofi til grunn for behandlingen, og dermed gå utover den rent symptomrettede fotsoneterapien.

Det er vanlig at man etter en fotsonebehandling vil merke at kroppen skiller ut avfallsstoffer – renser seg. Dette kan f. eks vise seg ved at man får større fart på fordøyelsen.

Fotsoneterapi er en svært fin behandlingsmetode også til barn og eldre. Å få behandlet føttene gir en følelse av trygghet, at fundamentet styrkes -  en jordende behandling.

Fotsoneterapi kan med fordel kombineres med andre behandlingsformer som kinesiologi og øreakupunktur.

 

Fotsone                       Fotsone