KROPP

The importance of a balanced body

ØREAKUPUNKTUR

Øreakupunktur er basert på at hele den menneskelige organisme gjenspeiles i det ytre øre. Ved hjelp av akupunkturnåler eller frø behandles gitte punkter i øret, som korresponderer med den del av organismen man ønsker å behandle.

Vi stimulerer nerver i øret som sender signaler til hjernen og impulsene sendes videre til de områdene vi behandler.

Vi benytter både den kinesiske og den vestlige auriculoterapiens lære.

FOTSONETERAPI

Føttene – vårt møte med og bindeledd med jorda.

Fotsoneterapi er en behandlingsform hvor man via en trykkbehandling / trykkmassasje på føttene, kan oppnå en stabiliserende effekt på vev og organer overalt i kroppen.
Under føttene våre har vi soner som representerer hele kroppen. Og ved å behandle disse, sendes positive refleksvirkninger til de steder i kroppen disse sonene representerer.

En fotsonebehandling kan være en veldig avslappende og stressfrigjørende behandling. Fotsoneterapi er en svært fin behandlingsmetode også til barn og eldre.

OTOPATI

Også kjent som ørelysbehandling.

Denne terapiformen er rettet mot plager i mellomøret som ørebetennelser, øresus, bihulebetennelser, overproduksjon av ørevoks med mer.

Denne behandlingsformen brukes ofte hos barn med gjentatte ørebetennelser og er en behagelig og smertefri behandlingsform.

Svangerskap og fødsel

I løpet av et svangerskap er kroppen i høy beredskap. Den skal utføre en av sine aller viktigste oppgaver med babyen i fokus.

Jeg har lang erfaring med å arbeide med gravide etter min hovedoppgave om kvinner og bekkenløsning.

Imidlertid er det også en del andre små og store plager det er godt å få hjelp med i denne tida. Det være seg fordøyelsesproblemer eller annet som man nå ikke ønsker å innta medisiner for i løpet av et svangerskap. 

Helhetsterapi har mange trygge og gode behandlingsmetoder som kan være til god hjelp.

Fram i mot fødsel kan vi hjelpe med klargjøring/ modning av kroppen før den store begivenheten.

Går du over tiden, og det ellers ikke er noen kontraindikasjoner kan man også stimulere – på kroppens egne premisser en starthjelp til selve fødselen.

BEKKENLØSNING

Avslutningsvis i min utdannelse ved Norsk Høgskole for Helhetsterapi arbeidet jeg med en hovedoppgave om kvinner med bekkenløsning.

Jeg har selv 3 barn, og har kjent problemet på kroppen. Da jeg også i mitt siste svangerskap fikk store bekkenløsningsproblemer, fikk jeg jevnlige behandlinger av en helhetsterapeut, og fikk orden på et problem som i mine tidligere svangerskap hadde gjort meg nokså invalidisert  Dette var bakgrunnen for at jeg ville finne ut om dette også kunne være til hjelp for andre i samme situasjon.

I min oppgave behandlet jeg 10 klienter 10 ganger hver. Dette var både første-, andre og tredjegangsgravide, samt noen som hadde fått utviklet bekkenleddsyndrom –  altså at plagene vedvarer utover barseltiden.

I følge TCM – tradisjonell kinesisk medisin – skyldes bekkenløsning, korsryggplager og andre fysiske dysfunksjoner en stagnerende Qi i det aktuelle området. Det kommer av en kombinasjon av underskudd på Qi og underskudd i nyremeridianen.

Målet med østlig orientert behandling vil være å kartlegge og bryte opp i disse stagnasjonene – og få Qi til å flyte fritt.

Det kan være viktig for behandlingsresultatet at man skiller mellom XU og SHI-tilstand. 

SHI – symptomene blir uendrete eller forverret av hvile, og bedre av fysisk aktivitet. Tilstanden er verst om morgenen og blir gradvis bedre utover dagen og er best til kvelds.

Man blir bedre etter ei stund i aktivitet, og blir bedre av kraftig massasje. Man tåler mye og kraftig behandling

XU-tilstand – smerten blir mindre ved hvile og verre ved aktivitet. Er bedre om morgenen, verre utover dagen og er verst til kvelds. Korte gåturer er bra, mens lange turer og trening forverrer tilstanden. Symptomene bedres ved lett massasje, og klienten tenger lett stimulering over tid.

De fleste med bakre bekkensmerter finner vi her.

Som alltid med helhetsterapibehandling vil det også i  behandlingen av bekkenløsning bli en individuelt tilrettelagt behandling. Det er ofte store likheter hos disse kvinnene, men også store forskjeller. Derfor er det heldig for meg som helhetsterapeut at jeg har mange forskjellige behandlingsmetoder å benytte meg av.

Noe er allikevel likt: Jeg er naturligvis veldig varsom og ærbødig overfor gravide kvinner – som har med en ”ekstraklient” som også må tas hensyn til.

Jeg vil alltid bruke meridiandrenasjen og manuelle teknikker som tilhører dette feltet for å sørge for å låse opp og forhindre nye blokkeringer i ileosacralleddet. 

La oss snakke!